Saturday, August 25, 2007

Wishlist

4 comments:

alex said...

Interesanta - ca sa nu folosesc "misto" - grafica. De continut nu stiu mai nimic, asa ca nu ma pronunt.
Intrebare: in ce masura tehnica ilustratiei serveste continutul mai bine decat ar face-o o compozitie bazata pe imagine foto (prelucrata mai mult sau mai putin)? De fapt asta e o intrebare mult mai larga, referitoare la ilustratie vs. foto pentru coperte de F&SF.

alexei said...

Continutul are legatura cu Gene Wolfe si mai ales cu The Book of The New Sun, motiv pentru care e in wishlist si sper ca nu va sta foarte mult.

Nici o imagine, oricat de frumoasa ar fi nu serveste continutul, e totul o chestiune de marketing dar pot sa spun ca imi plac atat de mult unele coperti incat mi-as lua carti doar pentru coperti(superficialitate crasa).
Eu personal nu ma inebunesc dupa copertile realizate cu imagini foto
preferandu-le pe cele cu desenate cu sau fara ajutorul calculatorului.
Nu pot sa te lamuresc in ceea ce priveste impactul copertilor asupra cititorului/cumparatorului de Sf/F dar pot sa iti spun ca din ce am mai citit pe net, toata lumea se entuziasmeaza la vederea copertilor desenate de graficieni cum ar fi Piccacio, Martiniere....

alex said...

Ok, sunt de acord cu tine despre preferintele cititorilor vis-à-vis de coperte ilustrate de graficieni de talie - ar fi si aiurea sa nu fie asa.
Pe de alta parte, cred ca functioneaza si o traditie a genului, legata poate de povestirile in foileton de pe vremuri (sf si nu numai) difuzate in fascicole, care au impus acest gen de coperta, in voga si azi.
Si intrebarea de baraj: de ce preferi mai degraba ilustratie?

alexei said...

Pentru ca sunt clar influentat de cartile copilariei si pentru ca imitatia realitatii/fantasticului filtrata prin mintea autorlui m-a fascinat intotdeauna.

 

Free Blog Counter